Reviews

Gemeente Sittard-Geleen

 

 

‘Als je deze cultuursessie vergelijkt met de vorige sessie dan werd deze beter gewaardeerd dan de vorige sessie. Vooral het interactieve gedeelte deed goed. In dit onderdeel zag je duidelijk dat het beide getrainde partijen samen kwamen. Achteraf gezien heeft de training ook resultaat. We letten nu veel meer op ons taalgebruik.’

CPC Bijeenkomst (communicatieprofessionals), Hoevelaken

Een workshop met circa 15 communicatieprofessionals over de impact en invloed van woorden. Met woorden kun je de wereld veranderen. Hoe komen woorden op een ander over? Het communicatievak is veelal talig bezig, vandaar er veel interactie was.

Vrijwilligers van een non-profitorganisatie, Putten

Tijdens deze training is besproken hoe woorden kunnen transformeren en hoe bepaalde woorden overkomen. Waar denkt u bijvoorbeeld aan als u de naam Prins Willem-Alexander hoort? Waar denkt u aan als u ‘bruggen slaan’ hoort? Daarna is er ingegaan op positief– en negatief taalgebruik, duidelijke communicatie en het belang van goede taal. De deelnemers waren enthousiast over het verrassende karakter van de training.

Ondernemersvereniging, De Lier

Ondernemers uit De Lier hebben in een workshop (1 uur) nagedacht over duidelijke communcatie. Hoe moet je omgaan met vage woorden? Of kan het effectief zijn om je niet al te duidelijk uit te drukken? De woordgrapjes werden gewaardeerd door de groep.
Exodus (opvang ex-gedetineerden), Alkmaar Met een groep ex-gedetineerden is nagedacht over het uiten van verzoeken. Hoe kun je dit zo duidelijk mogelijk doen? Daarnaast hebben we gekeken naar de gevoelswaarde van woorden. Op welk niveau spreek je? Is straattaal altijd grof en plat? Of kan deftig taalgebruik dat ook zijn? Aan het einde hebben we het woord 'respect' gewogen - wat is wel respectvol en wat niet?

Rotary Club, Bodegraven

Met de Rotarians hebben we woorden gewogen: hoe komen bepaalde woorden over? De een heeft een positieve associatie, de ander een negatieve. Hoe komt dit? Het was een leerzame en leuke workshop die jullie verzorgden. Jullie hebben veel kennis in huis!

UniPartners (academisch adviesbureau), Utrecht

In een training voor adviseurs van Unipartners is het onderwerp 'waarnemen en oordelen' aan de orde geweest. Persoonlijk communiceren is belangrijk - daar kun je klanten mee binnen halen. Hoe zorg je voor de aansluiting? Welke woorden moet je daarbij wel en niet gebruiken?

Cederring, Zwolle

Ondernemers uit het noorden van het land, die regelmatig bijeenkomen, heeft TaalQuestie flink laten zweten: woorden zijn niet vrijblijvend. Woorden hebben impact. Denk na over wat je zegt. Wat je zegt, ben je zelf.

Organad, Veenendaal

Impact van worden, duidelijke taalgebruik, het verschil tussen waarneming en oordeel en de meerwaarde van affectief communiceren waren onderdelen die in de training aan bod kwamen.

Warring Kleding Ederveen

Deze training was gericht op de verkopers in de winkel. De dames en heren werden uitgedaagd na te denken over het geven van feedback. Daarnaast kwam het onderwerp 'hoe breng je een vervelende boodschap?' ter sprake. Dat je altijd nóg duidelijker kunt communiceren was nieuw. De TaalQuestie-tips, na afloop, bleken erg bruikbaar.

Secretaressecongres, Reed Business Elsevier

 

TaalQuestie heeft op het landelijke secretaressecongres twee workshops verzorgd over taal. Wat zeggen de woorden die je gebruikt over jou en jouw organisatie? Hoe zorg je voor een representatief voorkomen? Hoe kun je met woorden klanten een je binden?

De kantoorspecialist, Veenendaal

Voor salesmedewerkers en medewerkers van de binnendienst verzorgde TaalQuestie een workshop van een uur. Hoe sluit je aan? Hoe kun je op een effectieve manier spiegelen wat betreft taalgebruik?

AdRo Telecom & Consultancy, Veenendaal

We hebben nagedacht over het heretikketeren van woorden en is aan de hand van een mindmap het verband tussen uitstraling en taalgebruik onderzocht.

 

"In de training hebben we nagedacht over een goede elevator pitch. Welke woorden gebruik je wel en niet? Ook hebben we gekeken naar suggestief taalgebruik. Het was erg leerzaam. Goed om eens bewuster te worden gemaakt met je taal en het gebruik er van. Daarnaast vond ik het erg gezellig bij jullie op kantoor!"

  • laatste tweets
  • aanmeldformulier
    aanmeldformulier